Sosyal Medya

Yorum - Analiz

NATO’nun da Canı Cehenneme, Gelin İstiğfar Edelim

Ekonomimiz bozuluyor. Dost bildiklerimiz ihanet ediyor. Stratejilerimiz dikiş tutmuyor. Kadrolarımız dünyevileşiyor. Her alanda Vehn krizleri geçirip kâbuslarla uyanıyoruz.



Abdülaziz Kıranşal - Milli Gazete

Ümmet ve millet olarak her gün gökten başımıza bela ve musibet olarak terör, darbe, ihanet, ekonomik kriz, savaş tehdidi, kaos ve kargaşa, ahlaksızlık ve sapkınlık yağıyor adeta. Ailelerimiz dağılıyor, nesillerimiz yoldan çıkıyor.

Ekonomimiz bozuluyor. Dost bildiklerimiz ihanet ediyor. Stratejilerimiz dikiş tutmuyor. Kadrolarımız dünyevileşiyor. Her alanda Vehn krizleri geçirip kâbuslarla uyanıyoruz.

Tüm bu olup bitenler karşısında her gün ekranlardan ve kürsülerden üzerimize yüzlerce çıkış yolu önerisi boca edilirken, yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir memleket olmamıza rağmen tüm bu bela ve musibetlerin manevi sebepleri ve İslami çözüm önerileri konusunda maalesef ağızları bıçak açmıyor.

Oysaki âlemlerin rabbi olan Allah’ımız, “Kim benim zikrimden (Kur’an’ımdan) yüz çevirirse, artık onun için sıkıntılı bir hayat vardır.” (Taha 20/124) ilahi hükmüyle yaÅŸadığımız bu sıkıntıların asıl kaynağını bütün berraklığıyla bildiriyor bize.

Allah’ın zikrinden yüz çevirdiÄŸimizden beri Ãœmmet ve millet olarak sıkıntılar ve bunalımlar içerisinde savrulup duruyoruz.

Gelin istiÄŸfar ediyoruz ya Rabbi! Diyelim. Siyasette senin zikrinden yüz çevirdik ve Fransız laiklik hukukunu benimsedik, ticarette senin zikrinden yüz çevirdik ve Alman borçlar hukukunu benimsedik, evlilikte ve aile hukukunda senin zikrinden yüz çevirdik ve Ä°sviçre medeni hukukunu benimsedik. Hukukta senin zikrinden yüz çevirdik ve Ä°talya ceza hukukunu benimsedik. Åžimdi yeniden senin zikrine, aslımıza, özümüze, ruh kökümüze dönüyoruz ya Rabbi! Diyelim. Ä°stiÄŸfar ediyoruz ya Rabbi! Uluslararası siyasette senin zikrinden yüz çevirdik ve AB’yi, BM’yi, NATO ’yu, Åžangay’ı, G-20’yi benimsedik. Åžimdi tekrar senin zikrine dönüyoruz ya Rabbi! Diyelim. Ä°stiÄŸfar ediyoruz ya Rabbi! Ekonomide senin zikrinden yüz çevirdik. Faize daldıkça daldık. Åžimdi vazgeçiyoruz ya Rabbi! Diyelim.

İstiğfar ediyoruz ya Rabbi! Senin zikrinden yüz çevirdik ve nesillerimizi AB kriterleri ve uyum yasaları ile her türlü günahın ve sapkınlığın kucağına sürükledik. Anladık ve yine senin zikrine dönüyoruz bağışla bizi ya Rabbi! Diyelim.

Ä°stiÄŸfar ediyoruz ya Rabbi! “Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin…” (Nisa 4/144) ilahi hükmüne raÄŸmen onlarla dostluklar ve stratejik ittifaklar kurduk. Memleketimizin dört bir yanına NATO üsleri açtık. PiÅŸman olduk artık senin zikrine dönüyoruz diyelim. Ä°stiÄŸfar ediyoruz ya Rabbi! “Başınıza gelen her musibet, kendi ellerinizle iÅŸledikleriniz yüzündendir.” (Åžura 42/30) ilahi hükmüne raÄŸmen bir türlü dönüp kendimize ve ellerimizle iÅŸlediklerimize bakamadık. Affet ya Rabbi diyelim. Gelin Efendimizin, (S.A.S.) “Kim, istiÄŸfara devam ederse, Allah ona her sıkıntıdan bir çıkış yolu ve her dertten bir kurtuluÅŸ çaresi verir. Ve onu hiç hesap edemediÄŸi yerden rızıklandırır.” (Ebu Davud) nebevi müjdesi hürmetine istiÄŸfarımızı kabul buyur ve bize sıkıntılarımızdan çıkış yolları, dertlerimizden kurtuluÅŸ çareleri ve hiç tahmin edemeyeceÄŸimiz yerlerden rızıklar ihsan buyur deyip Allah’a tevekkül edelim.

Gelin Rabbimizin “Rabbinize istiÄŸfar edin; çünkü O, çok bağışlayıcıdır.’ (Ä°stiÄŸfar edin ki,) üzerinize gökten bol bol yaÄŸmur (bereket) indirsin.’ (Ä°stiÄŸfar edin ki,)‘Sizi mallarla ve oÄŸullarla destekleyip yardım etsin. (Ä°stiÄŸfar edin ki,) Sizin için bahçeler ve ırmaklar var etsin.” (Nuh 71/10-12) ilahi uyarısı hürmetine toplum olarak toptan istiÄŸfar edip Allah’ın zikrine, onun hayat programına, onun sosyal, siyasal ve ekonomik çözüm tekliflerine dönelim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.